Skip to content

Dakreiniging

Na verloop van tijd kunnen dakpannen begroeid raken met mossen en algen. Niet alleen ontsierend om te zien, maar deze mossen zijn vaak de oorzaak van vervelende beschadigingen en lekkages aan een dak. Mos, algen en vuil kunnen het dak poreus maken. Het regenwater krijgt kans in het dak te sijpelen en wanneer het gaat vriezen veroorzaakt dit scheuren. Dit heeft vervelende vochtproblemen, lekkages en energieverlies tot gevolg. We kunnen voorstellen dat u er niet op zit te wachten om zelf op grote hoogte het dak van uw woning of bedrijfspand te inspecteren en te reinigen. Een klus die u alleen al uit veiligheidsoogpunt beter kunt overlaten aan een expert.

Hoe worden daken gereinigd?

Er zijn verschillende soorten dakpannen en elke type dakpan vergt een specifieke behandeling. Om schade en mos groei te voorkomen wordt de druk en temperatuur van het water ingesteld op het type dakpan. Er wordt van boven naar onderen gewerkt zodat het water niet onder de pannen terecht komt. Hierdoor wordt waterschade voorkomen. Project Reiniging Nederland maakt gebruik van gepaste technieken en reinigingsproducten voor elk type dak. Dakpannen en dakplaten worden gereinigd onder hogedruk en zeer hardnekkige vervuiling wordt aangepakt met een voorbehandeling van een biologisch reinigingsmiddel.

Soorten daken

Poreuze pannen worden veelal onder lagedruk gereinigd. Behandeling onder te hogedruk geeft namelijk een aanzienlijke kans op beschadiging. De daken van monumentale panden vragen vaak een specialistische aanpak, waarvoor wij eerst een afspraak op locatie zullen maken. Mos verwijderen bij een rieten dak is van zeer essentieel belang. Een strooien dak moet in principe droog blijven en met de aanslag van mos heeft een rieten dak een aanzienlijk langere tijd nodig om te drogen. Regelmatig ontmossen zorgt ervoor dat een rieten dak tot wel 10 jaar langer meegaat. Mail of bel ons gerust voor een afspraak en uw mogelijkheden

Gemak en service

Wat u ook maar gereinigd wilt hebben, hoe vaak of wanneer; U als klant bepaalt. Uw wens is onze dienst!

Landelijk opererend

Of u nu in Brabant woont, Friesland of Amsterdam, Projectreiniging Nederland reinigt op elke locatie in Nederland.

Concurrerende tarieven

Wij reinigen vakkundig, snel en tegen zeer scherpe tarieven!

Impregneren

Het is zeker aan te raden om na het verwijderen van mos, alg en vuil het dak te impregneren. Door het impregneren, hechten mos en algen minder snel aan het dak. De dakpannen worden minder snel vochtig, waardoor vorstschade en afschilfering wordt voorkomen. Het impregneren voorkomt ook nog eens verkleuring en vervuiling en laat schimmels buiten de deur. Kortom de dakpannen gaan aanzienlijk langer mee en zien er ook nog eens prachtig uit! Bij historische daken zullen wij de situatie op locatie eerst goed bekijken. Impregneren zorgt ook voor isolatie, welke gevolgen kan hebben voor de vochthuishouding in het gebouw. Bij historische panden is die isolatie niet altijd wenselijk. Wij zullen ter plekke kijken wat mogelijk is voor uw pand. Het is overigens altijd wel zaak dat de pannen goed gereinigd zijn, anders heeft het aanbrengen van een coating geen zin.

Meer informatie

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen?
Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.