Skip to content

Terras, parkeergelegenheid en entree

Groene aanslag of mos op uw terras of entree? Niet alleen een veel gehoorde ergernis, maar ook nog eens een vervelend probleem. Vooral in de winter als het terras, entree of uw onoverdekte parkeergelegenheid onderhevig is aan de winterse weerinvloeden, wil de aanslag van mos en algen nog weleens voor akelige glij- en valpartijen zorgen. Daarnaast is die groene aanslag natuurlijk allesbehalve een fraai gezicht! Als de eerste zonnestralen van het voorjaar zich aandienen en we langzaam weer buiten kunnen zitten, is het verwijderen van mos en algen op ons terras, massaal één van Nederlands eerste tuinbezigheden. Groene aanslag duikt meestal op bij vochtige plekken waar de zon weinig schijnt. Of het nu om tegels gaat, houten vlonders, beton of klinkers, praktisch alle materialen zijn gevoelig voor groei van mos en alg.

Hoe wordt er gereinigd?

Bij Project Reiniging Nederland beschikken we over professionele apparatuur waarmee we zowel met hogedruk als met lagedruk kunnen reinigen. De verontreiniging van een oppervlakte met vet en/of olie vraagt een andere werkwijze, dan een eentje waar algen, mos en onkruid groeit. Ook de aard van het te reinigen oppervlakte is essentieel in de keuze voor materieel en middelen. Elke ondergrond vraagt een eigen behandeling. Mocht het na reiniging blijken dat uw voegen weer opnieuw ingevuld dienen te worden, dan kunnen onze vakmensen direct ter plaatse uw voegen opvullen met breker- of onkruid remmend voegzand.

Impregneren van bestrating en terras

Het impregneren van uw terras en/of bestrating is altijd aan te raden. Impregneermidel zorgt namelijk voor een waterafstotende en vuilwerende beschermlaag. Zo is vuilaanslag in de toekomst gemakkelijker te verwijderen, wordt aantasting door mos en algen voorkomen en blijft vorstschade beperkt. Wij kunnen bijna iedere oppervlakte impregneren, vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Meer informatie

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen?
Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.