Skip to content

Gevelreiniging

Uw vastgoed is een kostbaar bezit! Om er optimaal van te kunnen blijven genieten, vraagt het alleen wel om het nodige onderhoud. Project Reiniging Nederland heeft zich met een vakkundig team van mensen gespecialiseerd in onderhoud, reiniging, professionele desinfectie en reparatie van uw vastgoed.

Hoe wordt de gevel gereinigd?

Voordat wij uw gevel gaan reinigen, inspecteren wij eerst het voegwerk en de staat van de steen. Ouderdom, achterstallig onderhoud, maar ook belasting door regen, wind, sneeuw, kou en warmte kan zowel steen en voeg beschadigen. Het is essentieel dat scheuren en poreuze voegen eerst zorgvuldig uitgehakt worden en daarna gerepareerd, alvorens de gevel gereinigd kan worden. Als dit is gebeurd, zal de specialist op basis van de mate van vervuiling en de voegkwaliteit een reinigingsmethode kiezen. Zware vervuiling door roet (brand) of gevels die bijvoorbeeld beklad zijn met graffiti, of gewoon nog oude verflagen dragen, vragen uiteraard een meer intensievere behandeling dan licht vervuilde gevels. Onze specialisten reinigen de zwaar vervuilde oppervlaktes met zandstralen. Het resultaat zal u aangenaam verrassen!

Impregneren

U kunt uw gevel na het reinigen door ons laten impregneren om doorslaand vocht vanaf de buitenzijde te verhelpen. Een gevel impregneren (waterdicht maken) zorgt dat vuil en vocht geen kans krijgen de stenen en voegen aan te tasten. Niet alleen zorgt dit voor duurzaam behoud van uw gevel, uw gevel blijft hierdoor ook langer mooi. Impregneren voorkomt lekkages, vorstschade, een te hoog energieverbruik en heeft ook nog eens een brandwerende bescherming. Een bijkomend voordeel is dat de muren ook in de toekomst veel makkelijker te reinigen zijn. Vuil, verfresten en graffiti hechten immers niet langer aan steen en voegwerk.

Geen chemische middelen

Wij proberen het gebruik van chemische middelen te vermijden. Hoewel dit sommige oppervlaktes sneller en makkelijker zou reinigen, kleven aan het gebruik ervan ook nadelen. Daarnaast staat duurzaam ondernemen met het oog op het welzijn van mens, dier en natuur bij ons hoog in het vaandel! Licht vervuilde gevels worden door ons gereinigd onder de juiste afstelling van temperatuur en waterdruk. Hoewel het wellicht wat simpel klinkt, kan een foutieve afstelling hele vervelende gevolgen hebben voor uw gevel. Vooral monumentale panden, oudere woningen, of woningen/bedrijven die vrij staan en daardoor minder bescherming hebben tegen weersinvloeden van buitenaf, vragen een uitermate voorzichtige en zorgvuldige behandeling.

Soorten middelen

Er zijn diverse soorten impregneermiddelen beschikbaar. Afhankelijk van de aard van het oppervlakte en de staat van de gevel, kiezen wij een middel welke wij veilig en geschikt achten. Onze specialisten kijken samen met u of het impregneren van de gevel van uw woning, school, kerk of bedrijfspand mogelijk is en zullen met u de voordelen bespreken, maar ook mogelijke risico’s uitsluiten. Ook is het mogelijk om de gevel een andere kleur te geven. Het coaten van een gevel is in diverse kleuren mogelijk. Voor vragen en/of mogelijkheden kunt u ons altijd mailen of bellen.

Meer informatie

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen?
Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.